Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Festivalul „DOR de Chișinău”, ediția I, întâmpină diaspora acasă

   590

Primăria Municipiului Chișinău anunță desfășurarea primei ediții a Festivalului „DOR de Chișinău”, eveniment menit să celebreze Zilele Diasporei, care se desfășoară anual la sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august.

În perioada 17-18 august 2024, strada pietonală Eugen Doga va deveni spațiu de întâlnire pentru toți cei care simt dorul revenirii acasă.

Festivalul „DOR de Chișinău” are menirea de a aduce împreună, în inima țării, moldovenii de pretutindeni și de a pune în valoare bogăția culturală și conexiunile puternice cu țara și capitala, care nu slăbesc, indiferent cât de departe s-ar afla cetățenii noștri.

Așteptăm acasă diaspora din întreaga lume pentru a consolida legăturile și a împărtăși experiențe frumoase.

Programul Festivalului include recitaluri ale artiștilor originari din Moldova, îndrăgiți atât în țară, cât și peste hotare, expoziții de artă, întâlniri cu scriitori, târguri meșteșugărești, ateliere de creație și proiecții de film.

Pentru toți cei care revin acasă „DOR de Chișinău” reprezintă mai mult decât un simplu eveniment cultural – este o călătorie emoțională către rădăcini, este emoția revederii oamenilor dragi și plăcerea de a simți gustul bucatelor tradiționale, ca la mama acasă.

La finalul Festivalului, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei, simbol al unității.