Pagina oficială a Municipiului Chișinău
-
Resetare

Festivalul „DOR de Chișinău, pe 17-18 august 2024, pentru a aduce împreună moldovenii de pretutindeni

   2105
Direcția generală cultură și patrimoniu cultural

Eveniment: Festivalul „DOR de Chișinău, pentru a aduce împreună moldovenii de pretutindeni

Data și locul desfășurării: 17-18 august 2024, ora 16:00, strada pietonală Eugen Doga.

Detalii eveniment: Acest eveniment are menirea de a aduce împreună, în inima țării, moldovenii de pretutindeni.

 „August este luna când moldovenii stabiliți peste hotare revin acasă, iar noi vrem să le oferim, aici, la Chișinău, clipe plăcute alături de cei dragi”, a menționat Alina Tabacari, șefa Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, în cadrul Podcastului „Chișinău LIVE”.

„DOR de Chișinău” este organizat la cererea oamenilor, astfel că municipalitatea depune eforturi pentru a oferi publicului o călătorie emoționantă către rădăcini.

Programul Festivalului include recitaluri ale artiștilor originari din Moldova, îndrăgiți atât în țară, cât și peste hotare, întâlniri cu scriitori, expoziții de artă, târguri meșteșugărești, ateliere de creație și proiecții de film.

E de menționat că în ultimii ani, Primăria Chișinău este tot mai aproape de diasporă.

„Conaționalii noștri plecați peste hotare sunt dornici de casă și de artiști. Oamenii sunt mereu recunoscători și ne mulțumesc pentru că reușim să le aducem o bucățică de Patrie acolo unde sunt ei, pentru că, chiar dacă au plecat de mulți ani, dorul de casă și de tradiții rămâne foarte mare”, a mai spus șefa Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural.