Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Filantropul german Luitgard Schmidt în vizită la Primăria Chişinău

   2451

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu Luitgard Schmidt, preşedinta organizaţiei filantropice „Hilfe Moldavien” („Ajutor Republicii Moldova”), care de 20 de ani vine în sprijinul Spitalului Oncologic din Chişinău şi a altor instituţii sociale, prin donarea de aparataj medical, medicamente şi consumabile, obiecte de mobilier specializat, haine etc.

Ajutoarele vin din donaţiile cetăţenilor germani, însă cel mai mare sponsor este Clinica „Sfânta Tereza” din Mannheim.

Oaspeţii au solicitat susţinerea primarului general, Dorin Chirtoacă, în sensul colaborării cu firme autohtone, prin intermediul cărora ar putea fi achiziţionat utilaj, spre a fi posibilă asistenţa tehnică asupra mărfii donate.

Binefăcătorii din Germania au solicitat ajutor şi la simplificarea formalităţilor de percepere a taxelor vamale a mărfii donate.  L. Schmidt a declarat că în Germania procedurile privind verificarea mărfii şi a actelor însoţitoare durează circa 10 minute, pe când la noi situaţia este extrem de complicată şi dificilă.

În altă ordine de idei, Luitgard Schmidt i-a făcut primarului o invitaţie în oraşul Mannheim în care dumneaei locuieşte.

La finele întrevederii, primarul municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă i-a mulţumit din suflet filantropului german şi soţului ei pentru ajutorul acordat republicii noastre, exprimându-şi deschiderea spre sprijinirea organizaţiei „Hilfe Moldavien”.

Dorin Chirtoacă i-a oferit oaspetelui un buchet de trandafiri albi, un album despre Chişinău şi o sticlă de vin moldovenesc, totodată exprimându-şi respectul şi toată consideraţia că un cetăţean străin, aflat la o vârstă onorabilă, îşi ocupă majoritatea timpului întru ajutorarea oamenilor din R. Moldova.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău