Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Fondul locativ municipal este pregătit către sezonul rece

   1839

Peste 99 la sută din blocurile locative gestionate de întreprinderile municipale sunt pregătite către sezonul rece, iar circa 95 la sută dintre acestea au obţinut deja paşaportul pentru conectarea la energia termică. Despre aceasta a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie Petru Gontea, vicedirector al Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare.

La rândul său, Mihai Arusoi, director comercial al SA „Termocom", a menţionat că blocurile locative gestionate de Asociaţiile proprietarilor de locuinţe private au obţinut paşapoartele tehnice în proporţie de 38 la sută, cele din cadrul cooperativelor de construcţie a locuinţelor - 8 la sută, iar fondul departamental - în proporţie de 12 la sută. În acelaşi timp, potrivit lui Arusoi, circa 70 la sută din paşapoartele tehnice au fost semnate de către SA „Termocom" cu unele obiecţii, care urmează a fi înlăturate până la începerea sezonului de încălzire.

În context, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare să încheie volumul de lucrări de reparaţie a acoperişurilor blocurilor locative, prevăzute în program. Totodată, edilul-şef al Chişinăului a afirmat că oraşul urmează a fi conectate în termen la sursa de energie termică şi că acest serviciu trebuie să fie unul calitativ. În plus, Dorin Chirtoacă a specificat că personal consideră că e inadmisibil ca la începutul sezonului de încălzire din cauza răuplatnicilor să aibă de suferit persoanele ce şi-au achitat facturile pentru serviciile prestate de SA „Termocom".

          Direcţia Relaţii Publice a                                 08.10.2007

          Primăriei mun. Chişinău