Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Gala de Excelență în Sănătate a municipiului Chișinău

   2265

Vineri, 7 aprilie 2023, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, a avut loc Gala Excelenței în Sănătate a Municipiului Chișinău, ediția I, anul 2023.

Evenimentul a fost organizat de Direcția generală asistență medicală și socială și s-a desfășurat în conformitate cu calendarul Organizației Națiunilor Unite, în contextul marcării Zilei Mondiale a Sănătății la 7 aprilie 2023, cu genericul „Sănătate pentru toți” și marcării a 75 ani de la instituirea Organizației Mondiale a Sănătății.

Scopul Galei de Excelență în Sănătate a municipiului Chișinău a fost de a  promova excelența profesională, responsabilitatea, motivația și prestigiul profesiei medicale, precum și promovarea sănătății ca valoare comunitară.

Nominalizările s-au referit la perioada 7 martie 2020 – 7 martie 2023.

Au fost premiați 31 de medici şi manageri ai instituţiilor medicale din capitală, reprezentanți ai mediului academic, societății civile, business-ului, comunicatori în sănătate.

Laureații au primit diplome de certificare și statuia lui Hippocrates.

De asemenea, a fost oferit şi premiul mare pentru profesionalism, devotament şi energia depusă pentru a salva vieţi.

Premianții au fost selectați, prin decizia Comisiei de selectare: entități medicale, echipe și/sau persoane fizice (lucrători medicali, manageri, reprezentanți ai mediului academic, societății civile, business-ului, comunicatori în sănătate) din cadrul instituțiilor publice și private a sistemului de sănătate de pe teritoriul municipiului Chișinău, instituții de învățământ medical, organizații neguvernamentale, agenți economici, autorități publice municipale, ținându-se cont de criteriile de eligibilitate.