Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Grădinița nr. 225 „Spicușor” din sectorul Ciocana al capitalei, beneficiază de infrastructură și condiții mai bune de activitate

   2919

Primăria Municipiului Chișinău informează că grație Proiectului de grant „KUSANONE pentru securitatea umană”, finanțat de Guvernul Japoniei, a fost reabilitat trotuarul Grădiniței nr. 225 „Spicușor”, au fost amenajate căile de acces și teritoriul din jurul imobilului. Lucrările au fost executate în perioada aprilie – iulie 2022. Costul proiectului este de cca 90 mii dolari SUA (echivalentul a 1,6 milioane de lei).

Vineri, 7 aprilie, a.c., în cadrul festivității de finalizare a Proiectului, Ambasadorul Japoniei la Chișinău, E.S. Yoichiro YAMADA  a declarat că Japonia ajută școlile și grădinițele din întreaga lume, pentru a fi întreținute în condiții bune, prin intermediul unor granturi mici, numite Programul KUSANONE. Proiectul are la bază importanța investițiilor în viitorul copiilor și tinerilor, a mai menționat diplomatul nipon.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să remarce că grație eforturilor depuse de APL Chișinău, cu contribuția partenerilor de dezvoltare, Grădinița nr. 225 a fost transformată într-o instituție mai confortabilă și mai prietenoasă pentru copii care o frecventează. Edilul a mai precizat că instituția a beneficiat și de Proiectul „Eficiență energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, implementat de Primăria Municipiului Chișinău, cu finanțare din partea BERD, BEI și Fondul pentru energie E5P, iar prin aceste măsuri se atestă o economie de cca 55% la energia electrică și 60% din cea termică.

E de menționat că doar la IET nr. 225, municipalitatea a investit 690 mii Euro, cca 14 milioane de lei, pentru reabilitarea și eficientizarea clădirii grădiniței.

În prezent în cadrul Grădiniței nr. 225 activează 28 de grupe de copii cu vârsta de 2-7 ani, cu 840 de locuri și 90 de angajați (46 de cadre didactice și 44 de unități de personal auxiliar), fiind cea mai mare instituție de profil din republică.