Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău au început lucrările de salubrizare a drumurilor

   2558

Drumarii din municipiu au început lucrările de salubrizare a străzilor, pentru a curăţa cantitatea de material antiderapant acumulată pe parcursul iernii. Sâmbătă şi duminică s-au efectuat lucrări de salubrizare mecanizate, iar începând cu ziua de luni, 7 februarie, se efectuează salubrizarea manuală a arterelor principale ale oraşului. În acest an, după ce vor fi curăţate, străzile vor fi spălate.

Tot astăzi au început lucrările de salubrizare a teritoriilor adiacente blocurilor de locuinţe, gestionate de întreprinderile municipale. În lucrări vor fi antrenate şi autospecialele HACO, pentru curăţarea trotuarelor. Şeful Direcţiei generale locativ-comunale şi amenajare şi-a exprimat speranţa că în zilele următoare vor începe salubrizarea teritoriilor adiacente şi agenţii economici.

În context, primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a solicitat intervenţie la capacitate maximă a serviciilor de profil, astfel ca până la sfârşitul săptămânii să avem o ameliorare a situaţiei la capitolul salubrizarea străzilor, inclusiv a celor din interiorul cartierelor. Edilul Chişinăului le-a cerut pretorilor de sector să stabilească locurile problematice şi contactarea serviciilor specializate pentru intervenţie. Totodată, Dorin Chirtoacă a indicat şefilor de servicii să verifice modul de executare a lucrărilor de salubrizare pe teren.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău