Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În municipiul Chişinău a fost dat în exploatare un nou apeduct

   2524

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la darea în exploatare a apeductului ce leagă comuna Tohatin şi satul Cheltuitor, municipiul Chişinău. Apeductul are o lungime de 6,5 km şi până acum la conductă au fost branşaţi toţi consumatorii din localitatea Cheltuitor. Lucrările de proiectare au fost finanţate de către Primăria municipiului Chişinău, iar cele de construcţie a tronsonului au fost executate de către Regia „Apă-Canal” SA. Costul total al lucrărilor este de 1,3 milioane lei. 
Cu această ocazie, primarul general a ţinut să-i felicite pe locuitorii satului Cheltuitor, asigurându-i că în curând vor demara şi lucrările de construcţie a reţelei de canalizare în această localitate. Dorin Chirtoacă a menţionat că dezvoltarea infrastructurii în suburbiile municipiului este una din priorităţile administraţiei Chişinăului. „În fiecare an finanţăm construcţia unor asemenea obiective şi vom continua alocarea surselor financiare pentru dezvoltarea infrastructurii în satele şi comunele municipiului Chişinău”, a remarcat edilul capitalei, precizând că în ultimii doi ani, 20 la sută din bugetul investiţiilor capitale ale Chişinăului au fost destinate suburbiilor. Primarul general a declarat că fiecare localitate suburbană primeşte anual mijloace financiare din partea Primăriei Chişinău, iar primăriile locale decid deja în ce scop să folosească banii respectivi. 
La rândul său, directorul Societăţii „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev a spus că, în pofida crizei financiare, s-a reuşit darea în exploatare a acestui apeductului, menţionând că la construcţia lui au contribuit administraţia locală şi persoanele fizice din satul Cheltuitor. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău