(Video) Inaugurarea terenului de sport multifuncțional, din cadrul IP Liceul Teoretic „Alexandr Pușkin”

   780

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri a fost inaugurat oficial terenul de sport al Liceului Teoretic „Alexandr Pușkin” din sectorul Buiucani.

Proiectul a fost realizat cu suportul APL Chișinău, care a alocat pentru amenajarea terenului 1,35 milioane de lei.

La eveniment au participat: Primarul General, Ion Ceban, reprezentanți ai Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, antrenori, profesori, elevi și părinți.

Terenul de sport nou inaugurat, cu suprafață din cauciuc, reprezintă o necesitate mult așteptată de colectivul de elevi și profesori ai LT „A. Pușkin”, deoarece până în prezent copii aveau la dispoziție pentru orele de profil doar cele două săli de sport, mare și mică din interiorul clădirii. Iar de acum încolo, odată cu încălzirea vremii, copii vor putea practica activitățile sportive în aer liber, pentru un confort și un spațiu mai mare.

Primarul de Chișinău a remarcat meritele elevilor liceului în domeniul sportului, deoarece aceștia au venit la inaugurare cu medaliile și centurile obținute la diferite probe sportive.

Ion Ceban le-a urat copiilor să crească sănătoși, să practice și în continuare sportul și să-și realizeze visele. La rândul său, administrația publică locală va contribui la îmbunătățirea condițiilor pentru desfășurarea procesului educațional.

În ultimii 3 ani, LT „A. Pușkin” a beneficiat de investiții constante din partea Primăriei Chișinău.

În liceu funcționează diverse secții sportive, inclusiv baschet, volei, taekwon-do, gimnastică sportivă, tenis de masă etc.

Colectivul de profesori și elevi a participat în proiecte naționale și internaționale, precum: Tekwill, Clasa Viitorului, EduTech lab YMKA. LT „A. Pușkin” este constituit în prezent din 1336 de elevi și 120 de unități de personal, cadre didactice și personal tehnic.