Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Instalarea terenurilor de joacă pentru copii şi a mobilierului stradal

   16073

Pe parcursul anilor 2009 - 2010, Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare a instalat în oraşul Chişinău 1000 de bănci. Mobilierul stradal a fost procurat din sursele întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ - taxa pentru deservirea blocului. Din aceleaşi surse, în anul curent au fost procurate 25 de terenuri de joacă pentru copii. Până acum, 15 terenuri au fost deja instalate, iar altele 10 vor fi amenajate până la sfârşitul anului. Preţul unui teren de joacă pentru copii, compus din 7 elemente, este de circa 121 mii lei.

De asemenea, Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi a instalat pe parcursul anului 2010, în parcuri şi scuarurile din capitală, 1763 bănci, costul lor fiind de 1 milion 356 mii lei şi 3081 urne, în sumă de 915 mii lei.

Pe parcursul anului curent, Întreprinderea „Spaţii Verzi" a instalat şi 25 terenuri de joacă pentru copii, urmând ca până la finele anului să mai fie instalate încă 7. Costul lor este de 4 milioane lei. În acest caz, banii pentru achiziţionarea mobilierului stradal şi a terenurilor de joacă au fost alocaţi din bugetul municipal.

De menţionat că în acest an, municipalitatea a mai instalat şi 11 terenuri de fitness în parcurile din oraş, în cadrul unui parteneriat public-privat. Costul echipamentului a fost suportat de agentul economic, iar amenajarea terenurilor - de către Primărie, în acest scop fiind alocate circa 180 mii lei.   

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău