Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Centrul de triere Patria LukOil continuă distribuirea ajutoarelor pentru refugiații ucraineni

   1435

Primăria municipiului Chișinău informează că la Centrul pentru refugiați amenajat în incinta fostului cinematograf PATRIA LukOil (din str. Studenților, 7/5) continuă repartizarea către persoanele din Ucraina a donațiilor acumulate de la cetățeni, parteneri și ambasadele străine, acreditate la Chișinău.

Repartizarea ajutoarelor este organizată cu ajutorul voluntarilor, la prezentarea copiei actului de identitate al persoanei refugiate (care se adăpostește în afara centrelor de cazare specializate) și a listei de necesități. Astfel, pachetul cu produse și mărfuri de primă necesitate este oferit pe loc, în dependență de stocuri.

Săptămâna trecută, cei care au venit la PATRIA LukOil după ajutor au primit pachete cu produse alimentare, articole de igienă, vestimentație și încălțăminte, din stocul gestionat de municipalitate.

Luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că refugiații ucraineni vor primi în continuare suport din partea APL Chișinău, inclusiv prin produse de primă necesitate, înscrierea copiilor la școală sau grădiniță, asistență medicală, angajare în câmpul muncii, dar și prânzuri calde, asigurate cu susținerea diverșilor parteneri.

În context, menționăm că luni, de la ora 11:30, au fost repartizate prânzuri calde beneficiarilor Centrului, organizate cu suportul ONG-urilor.

Potrivit edilului, stocul cu produse alimentare este pe sfârșite, dar mai sunt haine și încălțăminte, care vor fi distribuite solicitanților. În acest scop, în fața edificiului PATRIA LukOil au fost amenajate corturi, unde voluntarii ajută oamenii să găsească ceea ce au nevoie.  

De asemenea, în perioada curentă, la Centru va ajunge un lot cu donații din Germania pentru refugiați.

În wekend-ul trecut, responsabilii municipali au lucrat la îmbunătățirea condițiilor de la centrul de plasament pentru refugiați PATRIA Lukoil și anume vizavi de amenajarea punctului de primire și oferire a donațiilor pentru refugiați, care se află în afara centrelor de plasament.

Cei care doresc să ofere donații pentru refugiați, o pot face în continuare, fiind binevenite produse alimentare și mărfuri de igienă.

Centrul de distribuire a donațiilor de la Patria LukOil activează zilnic, inclusiv în weekend, între orele 09:00-18:00, pe adresa: str. Studenților, 7/5.

Detalii la nr. de telefon: 079 114 040 - Call Centru sau accesând pagina web: HELP.chisinau.md.