Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău s-a desfășurat Orașul Profesiilor – eveniment de orientare profesională pentru copii

   827

Primăria Municipiului Chișinău informează că astăzi, 8 iunie 2024, în Parcul „La Izvor”, în preajma havuzului, s-a desfășurat un eveniment de orientare profesională, Orașul Profesiilor, destinat copiilor și tinerilor, de la 3 la 17 ani, ce are drept scop oferirea posibilității fiecărui copil de a-și realiza potențialul, iar companiilor să-și demonstreze responsabilitatea față de societate.

Printre meseriile reprezentate la eveniment se numără: constructor, salvator, pompier, chinolog, tehnician de explozibili, polițist, medic, asistent social, criminolog, coafor, agronom, medic veterinar, DJ, mecanic auto, vânzător, bancher, bucătar, actor, model, croitor etc.  

În Orașul Profesiilor au fost prezenți și reprezentanți ai întreprinderilor municipale, precum: SA „Apă - Canal Chișinău” și Î.M. Regia „Autosalubritate”, care i-au învățat pe micii vizitatori despre rolul gestionării corecte a deșeurilor în menținerea unui oraș curat și sănătos. Aceștia au învățat cum să devină Eco-Experți în gestionarea deșeurilor municipale, implicându-se direct în sortarea deșeurilor la sursă și contribuind astfel la un mediu mai curat.

De cealaltă parte, reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chișinău” au ghidat copiii la efectuarea probelor de apă la diverși parametri: PH, conductivitate, duritate totală, cloruri. Totodată, minorii au conștientizat că utilizarea corectă a reactivilor determină modificarea proprietății apei și a calității acesteia.

Fiecare vizitator din Orașul Profesiilor a primit la intrare un pașaport de participare, care este și o carte de evidență a locurilor de muncă. Copiii au participat la scurte lecții introductive, după care au primit sarcini aplicative și au învățat despre profesia selectată.

În același timp, părinții au avut posibilitatea să discute cu reprezentanții companiilor/organizațiilor, aflând mai multe informații despre partenerii proiectului.

Evenimentul a fost organizat de Fundația de Caritate „Ukrainian Educational Foundation” şi Fundația de Caritate „Hora Binelui”, cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău și a Preturii sectorului Buiucani.

La eveniment au fost prezentate profesii din diverse structuri ale statului, dar și din mediul de afaceri din Republica Moldova.