Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Chișinău se desfășoară primul Turneu municipal de șah și jocul de dame pentru seniori

   1171

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 02 iulie 2023, în premieră a fost lansat Turneul municipal de șah și dame pentru seniori. Competiția se va desfășura în toate sectoarele orașului, pentru a facilita dialogul între generații, a încuraja îmbătrânirea activă și a crea un mediu prietenos pentru socializare în aer liber.  

Startul competiției, care a adunat mai multe generaţii la un loc, a fost dat pe str. Vlaicu Pârcălab din centru capitalei. Etapa finală și premierea câștigătorilor va avea loc în data de 13 august, curent.

Astfel, în perioada: iulie – început de august 2023, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, în sectoarele orașului, seniorii vor putea juca șah și dame, câștigând premii și comunicând în aer liber.

Premiul mare pentru învingătorii pe sector este de 800 de lei, iar campionii turneului municipal vor fi premiați cu câte 5000 de lei și o călătorie pentru două persoane în unul din orașele europene (le va fi achitat drumul tur-retur).

În cadrul evenimentului inaugural, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că turneul seniorilor la șah și joc de dame este un proiect dezvoltat de Primăria Municipiului Chișinău, în cadrul programului municipal de îmbătrânire activă și dialog între generații. Potrivit edilului, municipalitatea împreună cu partenerii au pregătit premii de încurajare și multe surprize frumoase pentru participanți și spectatori, pe întreaga perioadă a campionatului.

Toți participanții la deschiderea oficială a turneului municipal la șah și joc de dame, desfășurat duminică, 02 iulie, curent, pe str. Vlaicu Pârcălab, au beneficiat de premii din partea Primăriei Chișinău și a partenerilor: Reţeaua de farmacii ,,Orient”, S.A. Balkan Pharmaceuticals, VB Trans Logistik, LAVAZZA, Milina, COFEE LIKE, Nefis, Vara Vara Aquacity, Sandra, Yolo.