Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, au plantat arbori pe aliniamentul stradal din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt
Primăria Municipiului Chișinău informează că vineri, în cadrul Festivalului „Buzău Fest" și „Zilele Chișinăului la Buzău" a avut loc lansarea volumului „Chișinăul de altădată", semnat de cuplul de istorici Andrei Eșanu, academician și Valentina Eșanu, doctorul în istorie. Coordonatorii lucrării sunt Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu.
Cartea relatează istoria orașului Chișinău de la primele mențiuni documentare, până la devenirea unuia din cele mai importante centre urbane.
Primăria municipiului Chișinău realizează concomitent mai multe proiecte de promovare și conservare a Patrimoniului Cultural Istoric al orașului.
Proiectul „Identitățile Chișinăului" cuprinde o serie de volume, la care au contribuit istorici și scriitori, arhitecți și critici de artă, arheologi și specialiști în domeniul conservării patrimoniului cultural, urbaniști, sociologi și antropologi urbani din Republica Moldova, România, Suedia și alte țări europene.
Textele abordează identitatea istorică, culturală și urbanistică a Chișinăului, vizând elucidarea unor aspecte necunoscute sau mai puțin cunoscute ale istoriei orașului din ultimele secole.
În paralel derulează proiectul „Monografia Chișinăului", o cercetare temeinică a Chișinăului de la primele atestări documentare și până în prezent, editată sub genericul „Chișinăul istoric", în cinci volume.
Proiectul „Chișinăul meu - manuale de istorie locală", sub egida căruia se realizează un curriculum pentru disciplina opțională „Chișinăul meu" și manuale omonime ca îndrumare în istoria, geografia, cultura și arhitectura Chișinăului, sunt destinate ciclurilor de învățământ primar, gimnazial și liceal.
Realizarea acestor proiecte are loc datorită unei bune colaborări între Primăria municipiului Chișinău, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural