Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Liceul Teoretic „A. I. Cuza” din capitală are sală nouă de sport, dar și sală de festivități

   1640

Primarul General, Ion Ceban, a vizitat joi Liceul Teoretic „A. I. Cuza" din cartierul Poșta Veche al capitalei. Cei 1200 de copii care studiază aici se pot bucura acum de o nouă sală de sport și de o sală de festivități spațioasă.

Pentru construcția blocului nou al instituției, în locul anexei vechi (unde era sala de sport), din sursele bugetului municipal au fost alocați cca 11 milioane de lei. Clădirea cu două nivele include sală de sport la parter și sală de festivități la etaj.

Sursele financiare au fost utilizate pentru construcția și amenajarea sălilor, a vestiarelor, a blocurilor sanitare, dar și pentru amenajarea teritoriului din preajmă.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să remarce că blocul reconstruit al Liceului „A. I. Cuza" oferă condiții mai bune pentru desfășurarea procesului educațional: la disciplina educația fizică, pentru desfășurarea activităților extrașcolare cu profil sportiv (cercuri de volei, baschet, rugby, fotbal), pentru activitățile claselor cu profil de arte, dar și pentru cercurile pe interese.

Potrivit Primarului, investițiile în educația copiilor sunt primordiale, deaceea alocațiile bugetare pentru sfera educației, dar și pentru alte domenii importante pentru cetățenii orașului, vor fi majorate an de an.  

Cât privește includerea acestui liceu în programul municipal „Fotbal în școli", Ion Ceban a spus că autoritățile vor examina posibilitatea reabilitării terenului de fotbal, pentru a putea fi utilizat de toți elevii care practică acest gen de sport.

E de menționat că, în anul curent, volumul investițiilor capitale în domeniul educației a crescut de la 135 de milioane de lei la 180 de milioane, ceea ce este de 2 ori mai mult față de situația anului 2019.