Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Livrarea agentului termic pentru consumatorii din capitală, în sezonul rece 2022-2023

   1645

Primăria municipiului Chișinău informează că de luni, 07 noiembrie 2022, a început livrarea agentului termic pentru toți consumatorii din capitală.

Infrastructura blocurilor de locuințe din oraș este pregătită pentru primirea serviciului menționat, iar până la finele săptămânii curente, agentul termic va ajunge în toate apartamentele, la solicitarea gestionarilor fondului locativ.  

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale, de Ion Burdiumov, șeful Direcției generale locativ-comunale și amenajare.

Potrivit responsabilului, temperatura în blocuri va fi reglată, în dependență de vremea de afară, în scop de economisire, dar totodată trebuie să fie asigurat confortul necesar în locuințele oamenilor.  

Cu referire la conectarea instituțiilor din domeniul educațional, informăm că deja de 2 săptămâni, toate grădinițele din municipiu beneficiază de agent termic livrat centralizat cu excepția două unității din suburbii, din Trușeni și, respectiv, din Durlești care vor fi conectate pe parcursul zilei de 7 noiembrie.

Informații la acest subiect au fost prezentate de Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport. Potrivit responsabilului, pe parcursul săptămânii trecute au fost conectate la termie instituțiile auxiliare și blocurile claselor primare ale școlilor și liceelor.

Totodată, la solicitarea managerilor școlar, din cele 131 de instituții de învățământ secundar au fost conectate 77, iar începând din 7 noiembrie, a.c., toate școlile vor fi conectate la agentul termic, chiar dacă nu există solicitări din partea administrației unităților școlare, având în vedere temperaturile de afară în scădere.  

Cât privește, instituțiile medicale, la ziua de luni erau conectate la agentul termic livrat centralizat 15 unități din totalul de 66.

Cât privește situația în cadrul fondului de locuințe, în prezent sunt conectate la agentul termic livrat centralizat 90 de blocuri de locuințe din capitală și 76 din suburbii.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat serviciilor municipale de profil ca toate instituțiile sociale să fie încălzite, în special grădinițele, școlile și spitalele, iar responsabilii municipali să acorde ajutor în caz de necesitate pentru ca agentul termic să fie livrat în toate clădirile, acolo unde există solicitări la capitolul dat.