Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală

   1114

Primăria municipiului Chişinău informează că pe parcursul săptămânii precedente au fost executate lucrări de întreținere și amenajare a infrastructurii rutiere și pietonale din sectoare capitalei.

Astfel, muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo" au executat lucrări de aplicare a stratului de asfalt pe banda de virare din Calea Orheiului, intersecție cu str. Studenților. Activitățile pe șantier sunt la etapa de aplicare a marcajului rutier, iar lucrările de amenajare vor fi finalizare în săptămâna curentă. În total volumul lucrărilor constituie amenajarea a 850 m² de carosabil și 950 m² de trotuar.

De asemenea, de-a lungul Căii Orheiului sunt în plină desfășurare lucrările de montare a bordurilor noi, care delimitează spațiul verde din mijlocul carosabilului.

Lucrări de amenajare a infrastructurii pietonale sunt executate pe ambele sensuri ale str. 27 Martie 1918, sectorul Buiucani. Tot aici va fi asfaltată și partea carosabilă a străzii. Lucrări de amenajare a trotuarelor sunt efectuate și pe bd. Cuza-Vodă, sectorul Botanica și str. Academician A. Saharov, sectorul Râșcani.

Pe bd. Dacia au fost executate lucrări de profilare a acostamentului pe o lungime de 4 km, iar pe str. Călătorilor, sectorul Ciocana a fost amenajat și profilat în pietriș partea carosabilă pe o suprafață de 2000 m2.

Totodată, pe parcursul săptămânii trecute a fost desfășurate activități de salubrizare a 37 de străzi din capitală, care au prevăzut salubrizarea mecanizată și spălarea părții carosabile.

E de menționat că, în perioada următoare, drumarii vor începe lucrările de aplicare a noului marcaj rutier pe străzile principale și secundare din Chișinău.