Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din capitală

   461

Primăria Chișinău informează că în perioada 24 - 30 iunie 2024, drumarii din capitală au desfășurat lucrări de reparație a străzilor pe mai multe adrese din oraș.

În perioada menționată, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit cu decopertarea suprafețelor asfaltice uzate pe o suprafață totală de peste 3000 m² și asfaltarea pe o suprafață de circa 20000 m².

Adresele de intervenție au vizat partea carosabilă din bd. Moscova, bd. Decebal, str. Vladimir Korolenko și str. Alba Iulia.

Pe lângă aceste lucrări, au fost efectuate și intervenții pentru reparația sau înlocuirea bordurilor, restabilirea canalizării pluviale și a altor rețele inginerești, incluzând ridicarea la cotă sau schimbarea receptoarelor și gurilor de vizitare.

În același timp, pe mai multe străzi din capitală au fost executate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere a carosabilului, prin plombarea gropilor cu asfalt, dar și prin metoda injectării, iar pe străzile Ștefan Neaga și Uzinelor – Voluntarilor, au fost înlocuite elementele de borduri.

Totodată, în cadrul lucrărilor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, au fost executate lucrări de aplicare a tratamentului bituminos de tip Slurry Seal pe bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între străzile Petru Zadnipru și Prof. Ion Dumeniuk. Lucrări de acest tip urmează a fi efectuate și pe str. Alba Iulia din sectorul Buiucani.