Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chișinău, executate în perioada: 19 - 25 decembrie 2022

   1157

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii trecute, 19-25 decembrie, curent, au fost executate lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere în sectoarele orașului. Acestea au prevăzut acitivități de aplicare a betonului asfaltic, demontarea și montarea bordurilor, reparația sistemului de canalziare pluvială, precum și salubrizarea străzilor.

Astfel, muncitorii Î.M. Regia „Exdrupo” au executat lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale care au constat în acțiuni de lichidare a situațiilor de avariere a carosabilului cu beton asfaltic rece. În acest sens, au fost contractate 500 tone de beton asfaltic destinat lucrărilor de intervenție la drumuri pe timp de iarnă.

De asemenea, în perioada rece, o altă metodă de întreținere a drumurilor de către serviciile municpale este aplicarea betonului asfaltic suprimat. În total, pe parcursul săptămânii trecute au fost lichidate situațiile de avariere suprafață totală de circa 1000 m². În același timp, au fost executate lucrări de demontare și montare a bordurilor pe str. Braniștii și str. Ion Neculce.

În perioada de referință s-a lucrat și la reparația sistemului de canalizare pluvială, fiind supuse mentenanței 43 de elemente ale canalizării pluviale. Totodată, pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, au fost supuse lucrărilor de mentenanță sau înlocuire 121 de indicatoare rutiere.

În cadrul proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, finanțat de BERD și BEI, pe str. 31 August 1989, săptămâna trecută s-a lucrat la reabilitarea utilităților, fapt pentru care a fost sistată parțial circulația pe carosabil, în intersecțiile cu str. Alexandr Pușkin și str. Mihai Eminescu.

Pe bd Dacia, pe tronsonul bd. Decebal – Valea Trandafirilor, direcția Centru, se lucrează la amenajarea zonei pietonale, a parcărilor stradale și a iluminatului public.

E de menționat că pe str. Mihai Viteazul sunt în desfășurare lucrările de reparație a podului, Antreprenorul execută lucrări la partea inferioară și cea exterioară a obiectivului.