Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 01-07 iulie 2024

   479

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 01 - 07 iulie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” au intervenit cu lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale, care presupun frezarea suprafețelor asfaltice uzate pe o suprafață totală de peste 12 000 m² și asfaltări în volum de circa 3 000 m².

Cel mai mare volum de lucrări a fost executat pe bd. Decebal, unde concomitent au fost ridicate la cotă peste 100 de receptoare și fântâni de vizitare, dar și pe bd. Moscova și bd. Mircea cel Bătrân.

Totodată, pe mai multe străzi din oraș au fost desfășurate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, prin plombarea gropilor cu asfalt cald, dar și prin metoda injectării.

În același timp, au continuat acțiunile de reparație a canalizării pluviale, fiind supuse intervențiilor peste 170 de elemente ale rețelei. Acestea presupun instalarea fântânilor de vizitare, înlocuirea grilajelor și ridicarea la cota drumului.

Pentru sporirea siguranței în trafic, în săptămâna precedentă au fost aplicate marcaje rutiere longitudinale, transversale și de alt tip, precum covoare roșii, insulițe și săgeți, pe mai mute străzi, pe o arie totală de peste 4 700 m².

Lucrările au fost executate de Î.M. Regia „Exdrupo”, împreună cu un agent economic contractat de către Direcția Generală Mobilitate Urbană.

În același timp, peste 100 de indicatoare rutiere au fost reparate sau întreținute, în toate sectoarele orașului.

În contextul temperaturilor sporite, pentru a preveni deformarea suprafeței asfaltice, au fost stropite și spălate 36 străzi în toate sectoarele orașului, iar alte drumuri publice municipale au fost salubrizate.

În cadrul lucrărilor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, continuă acțiunile de reparație a căilor de acces către instituțiile educaționale, dar și a zonei pietonale de pe bd. Renașterii Naționale, în zona rondului din intersecția cu Calea Orheiului.

Totodată, pe bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul cuprins între străzile Petru Zadnipru și Prof. Ion Dumeniuk, este aplicat stratul final de amestec bituminos Slurry Seal.