Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii 15-21 iulie 2024

   406

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 15 - 21 iulie 2024, Î.M. Regia „Exdrupo” a intervenit cu lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale, care presupun frezarea suprafețelor asfaltice uzate pe o suprafață totală de circa 8 000 m² și asfaltări în volum de peste 600 m².

Cele mai mari volume de lucrări au fost executate pe bd. Decebal, care este reabilitat integral, dar și pe și pe bd. Moscova, unde au loc pregătiri pentru aplicarea straturilor de Slurry Seal.

În același timp, pe șos. Hâncești au fost executate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, ca urmare a temperaturilor sporite care au provocat denivelarea suprafeței carosabile, iar pe str. Bogdan Voievod au fost inițiate acțiuni de reabilitare, prin frezarea suprafețelor uzate, amorsare și așternerea stratului de uzură, după aceste lucrări urmând a fi aplicat și tratamentul bituminos Slurry Seal.

Pe parcursul săptămânii trecute au continuat și lucrările de reparație și întreținere a canalizării pluviale, prin curățarea de deșeuri vegetale și gunoaie sau spălare a peste 150 de guri de captare, iar alte elemente ale sistemului pluvial fost supuse lucrărilor de reparație.

Pentru sporirea siguranței în trafic, în perioada de referință, a fost aplicat marcaj rutier pe mai mute străzi, pe o suprafață totală de circa 5 000 m², lucrările fiind executate atât de operatorul municipal „Exdrupo”, cât și de agentul economic contractat de Direcția Generală Mobilitate Urbană (DGMU).

În toate sectoarele orașului au fost instalate 50 de indicatoare rutiere noi, iar alte peste 70 de unități au fost reparate sau întreținute.

Totodată, în contextul temperaturilor caniculare, au continuat acțiunile de spălare / stropire a străzilor principale din oraș, în vederea prevenirii deformării suprafețelor asfaltice.

În cadrului proiectelor contractate de DGMU, în săptămâna precedentă au fost inițiate acțiuni de așternere a primului strat de Slurry Seal pe str. Alba Iulia, iar pe bd. Mircea cel Bătrân, tronsonul de drum unde a fost aplicată recent emulsia bituminoasă, au fost aplicate marcajele rutiere transversale de culoare albă și roșie, pentru sporirea siguranței pietonilor.

La fel, continuă lucrările de reparație a podului din strada Mihai Viteazul, cele de amenajare a acceselor spre instituții de învățământ și de educație timpurie, dar și de reabilitare a zonelor pietonale de pe bd. Renașterii Naționale.