Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 02-08 septembrie 2024

   272

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 02-08 septembrie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” și agenții economici contractați de Direcția Generală Mobilitate Urbană au desfășurat lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale în toate sectoarele orașului, fiind asfaltată o suprafață totală de peste 25 000 m².

Astfel, pe bd. Decebal a fost aplicat stratul de uzură pe ultimul tronson de drum aflat în reparație, iar în intersecția străzilor Decebal - Trandafirilor - Sarmizegetusa s-a intervenit la construcția insulelor de canalizare a traficului, unde a fost decapat asfaltul și montate borduri.

Totodată, pe bd. Decebal au fost inițiate lucrările de modernizare a iluminatului public, în săptămâna trecută fiind demontate și înlocuite 34 de corpuri de iluminat, montate 136 de cleme și înlocuite conductoarele.

Pe str. Ciuflea a fost așternut stratul de egalizare, iar pe str. Ștefan Neaga s-a lucrat la amenajarea în pietriș a acceselor și racordărilor, după ce strada și trotuarele au fost reabilitate integral.

La sensul giratoriu de la intersecția străzilor Calea Orheiului – Renașterii Naționale a fost aplicat stratul de egalizare, iar în zona rondului Visterniceni au continuat lucrările de asfaltare a trotuarului.

În săptămâna precedentă s-a intervenit și la întreținerea sistemului de canalizare pluvială.

În contextul ploii abundente din 05 septembrie, a. c.,  s-a lucrat la deznămolire și curățarea de frunze sau gunoaie a receptoarelor de canalizare pluvială, fiind supuse intervențiilor peste 2 200 de grilaje, iar alte 80 de elemente ale rețelei au fost reparate.

Pentru sporirea siguranței în trafic, în perioada de referință, au fost aplicate marcaje rutiere transversale și longitudinale, din vopsea acrilică și termoplast, pe mai multe străzi, pe o arie totală de peste 2200 m².

În săptămâna curentă va continua aplicarea marcajelor pe bulevardele Decebal, Renașterii Naționale și Moscova, dar și pe alte străzi din oraș.

Totodată, 140 de indicatoare rutiere au fost reparate sau întreținute în toate sectoarele orașului, iar alte 55 unități au fost nou instalate.

De rând cu lucrările de întreținere curentă, realizate de Regia „Exdrupo”, au fost realizate acțiuni de reabilitare a infrastructurii rutiere, în cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană.

Prin urmare, în săptămâna precedentă au fost finalizate lucrările pe prima jumătate a podului de pe str. Mihai Viteazul, care a fost redeschisă circulației rutiere, iar pe a doua jumătate a podului au fost inițiate acțiunile de frezare a carosabilului.

În zona Centrul istoric sunt pe final lucrările de reabilitare a trotuarelor pe str. Mihai Eminescu, iar pe str. Mihail Kogălniceanu, tronsonul Alexandr Pușkin – Vlaicu Pârcălab, au fost decapate suprafețele, pregătindu-se pentru montarea bordurilor și aplicarea pavajului.

De asemenea, continuă acțiunile de reabilitare a acceselor către instituțiile educaționale din Capitală, dar și cele de reabilitare a drumului de acces spre satul Colonița.