Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 16-22 septembrie 2024

   335

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 16-22 septembrie 2024, angajații Î.M. Regia „Exdrupo” și agenții economici contractați de Direcția Generală Mobilitate Urbană au desfășurat lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale în toate sectoarele orașului, eforturile fiind concentrate și pe lichidarea situațiilor de avariere, produse în urma calamităților.

Astfel, pe mai multe drumuri municipale s-a intervenit cu plombări ale gropilor formate în urma ploilor puternice de acum o săptămână, dar și cu lucrări de salubrizare, curățare și evacuare a nămolului și gunoiului, adunat în zona carosabilă, fiind efectuate peste 80 de curse.

La fel, au fost curățate de frunze și gunoaie grilajele receptoarelor pluviale - peste 3600 unități.

Între timp, s-a lucrat și la proiectele în desfășurare de reabilitare a infrastructurii, fiind realizate asfaltări pe zonele pregătite anterior.

Asemenea intervenții au avut loc pe strada Mircești, unde este frezat integral carosabilul, de la Universitatea Agrară până la șoseaua Balcani, urmând a fi așternut și asfaltul.

Totodată, pe str. Bucuriei au fost inițiate acțiuni de frezare a suprafeței asfaltice, iar pe str. Ion Creangă (tronsonul cuprins între Piața Dimitrie Cantemir și strada Bucuriei), a fost frezată și asfaltată o suprafață totală de peste 1500 m² de carosabil.

Pentru sporirea siguranței în trafic, pe parcursul săptămânii trecute au continuat lucrările de aplicare a marcajelor rutiere, acestea fiind trasate pe 2500 m² de suprafață totală.

Pe mai mute străzi a fost aplicat marcaj longitudinal și de culoare galbenă în zonele stațiilor de așteptare, iar pe bd. Decebal au fost aplicate marcaje diverse din material bicomponent și termoplastic.

În același timp, circa 100 de indicatoare rutiere au fost reparate sau noi montate în toate sectoarele orașului.

În cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, continuă reparația trotuarelor în Centrul istoric al orașului, lucrările desfășurându-se pe unele tronsoane de pe str. Mihai Eminescu, dar și pe str. Mihail Kogălniceanu.

Concomitent avansează lucrările pe partea a doua a podului din str. Mihai Viteazul, săptămâna trecută reușindu-se ridicarea grinzilor 5 și 6, care sunt pregătite pentru betonare.

Tot săptămâna trecută au intrat în reparație noi căi de acces spre instituții de învățământ și de educație timpurie. Este vorba de LT „Elena Alistar”, LT „Mihail Sadoveanu”, IET nr. 78 și IET nr. 123.

Și lucrările de reabilitare a drumului de acces spre satul Colonița sunt în plină desfășurare.