Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări privind întreținerea infrastructurii rutiere din capitală, executate în săptămâna 03-09 aprilie 2023

   1138

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada 03-09 aprilie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit în sectoarele orașului și în suburbii, cu lucrări de întreținere a drumurilor publice.

Astfel, pe strada Industrială, au fost executate lucrări de profilare și amenajare în beton asfaltic suprimat, pe o suprafață totală de 11,5 mii m², pentru asigurarea condițiilor de deplasare pentru transportul de tonaj mare, care traversează artera respectivă.

Lucrări de lichidare a situațiilor de avariere, cu utilizarea asfaltului suprimat, au fost executate și pe alte străzi.

Săptămâna trecută au continuat lucrările de demontare și montare a bordurilor la rondul Visterniceni (intersecția străzilor Calea Moșilor și Petricani), pe bd. Mircea cel Bătrân și pe Viaduct. Totodată, au fost inițiate lucrări de amenajare a bordurilor la rondul din intersecția bd. Renașterii Naționale cu str. Calea Orheiului.

Pe strada Ion Neculce s-a lucrat la amenajarea trotuarelor în pietriș.

În perioada de referință s-a lucrat intens la curățarea sau spălarea sistemului pluvial de frunze și gunoaie, fiind supuse intervențiilor 1052 guri de captare a apelor, iar alte 13 elemente ale canalizării pluviale au fost reparate.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate la trafic, au fost montate 83 de indicatoare rutiere noi, iar în alte 30 de cazuri au fost executate lucrări de mentenanță.