Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mai multe urne de gunoi la acţiunile de masă din centrul capitalei

   2932

Serviciile municipale de profil vor suplini numărul de urne pentru gunoi în zonele de desfăşurare a acţiunilor de masă, mai ales în Piaţa Marii Adunări Naţionale (locaţia cea mai solicitată pentru asemenea acţiuni), cât şi în parcurile din preajmă.

O solicitare în acest sens a făcut luni, la şedinţa serviciilor municipale, Silviu Muşuc, vicecomisar al municipiului Chişinău, şeful Poliţiei Municipale. Potrivit lui Muşuc, în perimetrul PMAN, unde se adună cetăţenii la concerte sau la alte întruniri în aer liber, este necesar de a amplasa circa 20 de coşuri pentru gunoi, câte 2 la fiecare din intrările în zona îngrădită.

De asemenea, recipiente pentru deşeuri sunt necesare şi în Parcul Catedralei, a menţionat şeful Poliţiei Municipale.

În context, primarul interimar, Nistor Grozavu i-a solicitat vicecomisarului municipiului Chişinău să precizeze numărul necesar de coşuri de gunoi, pentru ca întreprinderile de profil să instaleze obectivele necesare, astfel urmărindu-se evitarea, pe cât este posibil, împânzirii zonelor publice cu deşeuri.

Potrivit informaţiilor ÎM „Exdrupo", în urma acţiunii de masă de sâmbătă, 14 mai, din PMAN au fost strânse 10 tone de deşeuri, iar din Parcul Catedralei şi din parcul „Ştefan cel Mare" - circa 16 metri cubi de gunoi (potrivit datelor Asociaţiei „Spaţii Verzi").

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău