Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Masă rotundă „Perspectivele de cercetare și valorificare ale istoriei și patrimoniului cultural al Chișinăului”

   534

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri, la Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” s-a desfășurat masa rotundă „Perspectivele de cercetare și valorificare ale istoriei și patrimoniului cultural al Chișinăului”.

Organizatorii bienalelor „Identitățile Chișinăului”, Asociația Națională a Tinerilor Istorici din Moldova și Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural, au marcat ziua primei atestări documentare a orașului Chișinău și au reflectat asupra progreselor și provocărilor în domeniul cercetării și valorificării istoriei și patrimoniului cultural al orașului Chișinău.

La eveniment au participat istorici, arhitecți, urbaniști, specialiști în arheologie, cărora le-au fost înmânate diplome pentru contribuții importante în cercetarea, valorificarea și promovarea moștenirii istorice și culturale a Chișinăului.

Valorificarea patrimoniului cultural reprezintă una din misiunile principale a unui popor, ce se manifestă prin diverse căi: prin artă, prin muzică, dans, meșteșugărit, precum și prin intermediul ansamblului practicilor și abilităților moștenite de-a lungul timpului.