Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri de prevenire a situaţiilor privind posibilele incendii provocate de buteliile cu gaz

   2457

Primăria municipiului Chişinău anunţă că în urma deflagraţiei de gaz, care s-a produs la data de 9 ianuarie a.c. în cafeneaua „La soacra", ce activează pe teritoriul ÎM „Piaţa Centrală" şi aparţine SC „Andalinet" SRL, autorităţile locale vor intensifica verificările agenţilor economici, pentru a asigura respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor, dar şi respectarea drepturilor angajaţilor.

Potrivit unei decizii a Comisiei situaţii excepţionale a municipiului Chişinău, va fi verificată activitatea tuturor unităţilor de alimentaţie publică, comerţ şi prestări servicii în zonele aglomerate. De asemenea, agenţii economici care au încălcat cerinţele şi regulile stabilite vor fi lipsiţi de autorizaţie de funcţionare sau activitatea acestora va fi suspendată, până la înlăturarea abaterilor depistate.

În acelaşi timp, pe viitor autorizaţia de funcţionare va fi însoţită de o Instrucţiune (se anexează), ce va conţine principalele reguli de apărare împotriva incendiilor, obligaţiile administratorului întreprinderii şi drepturile angajaţilor.

În perioada următoare, Primăria municipiului Chişinău va solicita autorităţilor centrale elaborarea cadrului legal pentru evidenţa şi utilizarea  buteliilor cu gaz „propan-butan", iar preturile de sector vor verifica blocurile de locuinţe în care se utilizează butelii cu gaz.     

Decizia Ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale din 10.01.2016  Instrucțiune 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău