Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Măsuri întreprinse de către APL Chișinău, pe parcursul săptămânii 15-21 iulie 2024, în contextul vremii caniculare

   363

Primăria Municipiului Chișinău informează că în contextul perioadei de caniculă, pe parcursul săptămânii 15-21 iulie 2024, la punctele de prim-ajutor amenajate de Primărie în sectoarele orașului au fost înregistrate peste 6200 de adresări din partea cetățenilor, dintre care 616 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale pe motiv de vreme toridă.

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale a Primăriei, de către Vladimir Bolocan, șef-adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială.

„Cetățenii pot solicita la punctele de prim ajutor apă, intervenția asistentului medical pentru măsurarea tensiunii arteriale și acordarea primului ajutor medical, ulterior, după necesitate, se apelează Serviciul de asistență medicală urgentă prespitalicească, pacientul fiind transportat către o instituție medicală, în scopul oferirii de îngrijiri”, a precizat Vladimir Bolocan.

Totodată, informăm că de la începutul perioadei caniculare și până în prezent, la punctele de triaj din cadrul instituțiilor medicale (municipale și private) au fost înregistrate peste 20 000 de adresări.

Pentru persoanele social dezavantajate, pe parcursul săptămânii trecute, au fost efectuate peste 2 800 de intervenții la domiciliu, atât prin echipe mobile cât și prin intermediul lucrătorilor sociali.

Situația este monitorizată continuu pentru a răspunde eficient nevoilor în schimbare ale populației.