Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Miting comemorativ la un an de la evenimentele din 7 aprilie 2009







   2193

În dimineaţa zilei, la Chişinău a fost organizat un miting comemorativ, la un an de la împlinirea evenimentelor din 7 aprilie 2009. De asemenea, a fost prezentată macheta viitorului monument al Libertăţii, ce va fi instalat în scuarul Parlamentului Republicii Moldova, de pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Prezent la manifestare, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a menţionat că trebuie de adus omagiu tinerilor care acum un an au ieşit în stradă pentru a apăra democraţia. Potrivit lui Dorin Chirtoacă, societatea trebuie să fie mereu recunoscătoare tinerilor luptători, iar Partidul Comuniştilor, care se afla la guvernare la acea vreme, trebuie să răspundă pentru ceea ce a făcut.

În cadrul mitingului, preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu, a anunţat despre decorarea post-mortem cu Ordinului Republicii, cea mai înaltă distincţie în stat, a lui Valeriu Boboc, tânărul omorât de poliţie în seara de 7 aprilie, în urma unui atac a forţelor de ordine asupra protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale.  

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău