Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Monument pentru Nicolae Sulac

   3869

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a participat astăzi la inaugurarea monumentului funerar ridicat pe mormântul interpretului de muzică populară, Nicolae Sulac, în Cimitirul Central din capitală. Astăzi artistul ar fi împlinit vârsta de 75 de ani. În memoria interpretului Nicolae Sulac, un sobor de preoţi a oficiat un parastas de pomenire.

Acest monument a fost ridicat după 8 ani de la trecerea în nefiinţă a interpretului şi corespunde modelului pe care şi l-a dorit familia regretatului artist. Iniţiativa de a ridica un nou monument aparţine lui Nicolae Botgros, conducătorul artistic şi prim-dirijorul Orchestrei Naţionale de muzică populară „Lăutarii”, unde a activat Nicolae Sulac. Pentru realizarea monumentului s-au cheltuit 300 mii lei, iar Primăria Chişinău a contribuit cu 100 mii lei.

După cum a menţionat Dorin Chirtoacă, prin susţinerea unor asemenea acţiuni autorităţile locale îşi doresc înveşnicirea numelor marilor artişti ai neamului nostru. Potrivit edilului Chişinăului, o altă acţiune de comemorare a lui Nicolae Sulac va fi lansarea albumelor cu toate piesele maestrului, până la sfârşitul anului curent.


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău