Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a beneficiat de ajutor umanitar din partea TIKA pentru gestionarea crizei refugiaților (VIDEO)

   1948

Primăriei municipiului Chișinău informează că Agenția Turcă pentru Cooperare Internațională (TIKA) a donat un lot de ajutoare umanitare pentru refugiații ucraineni care vor fi cazați temporar la Centrul Cultural „Orion" din sectorul Botanica.

Decizia TIKA vine în contextul apelului făcut de Primarul General, Ion Ceban de a susține eforturile municipalității pentru a face față fluxului sporit de refugiați ucraineni care sosesc în continuu la Chișinău.

„La apelul nostru, Agenţia TIKA a donat 50 de saci de dormit, 70 de seturi de lenjerie de pat şi 70 de plăpumi pentru 50 de refugiaţi care urmează să ajungă la Centrul Cultural „Orion", a precizat Ion Ceban. 

Totodată, autoritățile municipale preconizează să amenajeze suplimentar locuri de cazare, la etajul 2, tot în cadrul acestui edificiu, pentru a putea face față refugiaților care sosesc zilnic la Chișinău.

Edilul capitalei a ținut să mulţumească pentru sprijin Agenţiei TIKA cu care Primăria Chișinău are o colaborare frumoasă. „Exprim recunoștință reprezentanţii Agenţiei TIKA care astăzi s-au mobilizat şi au donat suplimentar și produse alimentate, de igienă pentru refugiaţii din Ucraina", a conchis Ion Ceban.

E de menționat că cele mai stringente necesitați reprezintă insuficiența saltelelor, plăpumi, lenjerie pentru pat, saci de dormit, perne. 

Primăria Chișinău îndeamnă comunitatea și reprezentanții asociaților de business să sprijine în continuare eforturile pentru gestionarea crizei refugiaților din Ucraina.