Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a modificat graficul de transportare a deşeurilor menajere

   2223

Regia „Autosalubritate" a modificat graficul de transportare a deşeurilor menajere în sectorul Ciocana, unde autospecialele transportă deşeurile de trei ori pe săptămână, faţă de două ori până la 1 ianuarie.

După cum a informat în cadrul şedinţei operative de la primărie directorul ÎM Regia „Autosalubritate" Tudor Maniv, până la 1 martie curent noul grafic va fi implimentat pe tot teritoriul Chişinăului. Potrivit responsabilului, iniţial s-a decis modificarea graficului de transportare a deşeurilor în sectorul Ciocana, deoarece anume în acest sector se acumulează cel mai mare volum de deşeuri.

De asemenea, Tudor Maniv a subliniat că asigurarea la timp a salubrizării urbei ar putea fi asigurată doar prin încheierea contractelor directe de evacuare a deşeurilor menajere, la moment însă unii agenţi economici şi locatari ai sectorului particular refuză acest lucru. Conform relatărilor directorului Regiei, doar în sectorul Ciocana, din 17 mii de agenţi economici, doar 30 la sută au încheiate contracte de transportare a deşeurilor.

Pentru asigurarea la timp a evacuării deşeurilor menajere, recent Regia „Autosalubritate" a achiziţionat 10 autospeciale de marca ZIL. Până la finele lunii curente, vor fi procurate alte 7 unităţi de transport. De asemenea, municipalitatea va desfăşura a licitaţie publică pentru achiziţionarea a 1500 de containere pentru gunoi de producţie germană.

Amintim că la finele anului trecum Consiliul municipal Chişinău a decis dublarea normelor de transportare a deşeurilor în oraş. În prezent, pentru transportarea deşeurilor fiecare locatar al apartamentului achită 5,6 lei, iar locuitorii imobilelor din sectorul particular de către şi 11,2.

       Direcţia Relaţii Publice a                        14.01.2008

         Primăriei mun. Chişinău