Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea continuă procesul de modernizare a transportului public din Capitală

   632

Primăria Municipiului Chișinău informează că din 1 septembrie, curent, când tradițional fluxul de pasageri crește în Chișinău, pe liniile de transport public municipal vor fi lansate mai multe unități de troleibuze. Activitățile desfășurate de municipalitate sunt parte a procesului de modernizare a transportului public din Capitală.

Subiectul a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Potrivit lui Dorin Ciornîi, șef al Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) la etapa actuală au fost deja importate 38 de troleibuze, cu rulaj, respectiv urmează să recepționeze alte 5 troleibuze articulate pentru necesitățile parcului municipal de transport public. „Unitățile de transport sunt în perioada de verificare tehnică și rodaj, iar la finalul lunii august vor fi puse treptat în circulație pe linii”, a menționat șeful RTEC.

E de menționat că pe parcursul anului curent municipalitatea a achiziționat un lot de 43 troleibuze cu rulaj (dintre acestea 18 unități articulate) scoase la licitație de către Întreprinderea de transport public „Rigas Satiksme” din orașul Riga, Letonia.