Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea îndeamnă cetățenii să renunțe la reuniunile de grupuri pentru marcarea sărbătorilor de iarnă

   2701

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a făcut un apel public către locuitorii capitalei, în preajma Sărbătorilor de Iarnă, pentru a respecta măsurile întreprinse de autorități, cu privire la reducerea riscului de răspândire a infecției COVID -19. De asemenea, edilul îndeamnă cetățenii să poarte masca de protecție corect și să evite localurile aglomerate.

În context, Ion Ceban a mulțumit sectorului HoReCa și celor care s-au solidarizat cu eforturile depuse de sistemul medical, pentru a renunța la reuniunile de Crăciun în grupuri.

Totodată, în contextul marcării Crăciunului și Anului Nou, Primarul General a îndemnat chișinăuienii să sărbătorească într-un cerc restrâns doar alături de familie.

„Există riscul să ne confruntăm cu aceiași situație ca și țările vecine. Presiunea pe sistemul medical este foarte mare în acest moment, fiind atestată o criză de lucrători medicali. Locurile la terapie intensivă sunt ocupate. Extrem de mulți pacienți ajung a fi internați cu forme grave și crește incidența cazurilor critice. Consider că e de datoria fiecăruia să se comporte responsabil și să respecte măsurile de siguranță impuse de autorități”, a precizat primarul general.

Menționăm că situația epidemiologică prin COVID-19 în mun. Chișinău continuă să fie alarmantă. Numărul infectărilor rămâne în creștere, inclusiv a cazurilor grave și foarte grave, ce denotă un pronostic nefavorabil. La nivel de municipalitate, în prezent sunt 56 764 cazuri confirmate, recuperați –  40 855 pacienți COVID-19, decese – 898.