Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Nivelul apei la staţia de pompare de la Vadul lui Vodă a scăzut cu 1,70m

   2336

Chiar dacă nivelul apei râului Nistru scade, primarul general Dorin Chirtoacă a solicitat serviciilor municipale să activeze în continuare în stare de alertă până la retragerea totală a apelor din zona inundată de la Vadul lui Vodă. 


 


Directorul S.A. „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, a informat la şedinţa operativă de la primărie, că în prezent nivelul apei în râul Nistru este de 17,90m, cu 1,70 metri mai mic decât cel atins anterior. În următoarele 24-48 ore se aşteaptă o descreştere a nivelului apei până la o cotă acceptabilă pentru staţia de pompare. „Nivelul apei în regiunea Dubăsari este mai mic, semn că  nu există motive de  creştere a nivelului apei în zona staţiei de pompare a apei”, a menţionat C. Becciev. 


 


În urma revărsării râului Nistru, localitatea Vadul lui Vodă nu a avut de suferit, a anunţat şeful adjunct al Departamentului Situaţii Excepţionale, Anatol Croitor. A fost  inundată zona de odihnă şi blocate drumurile ce leagă localităţile Bălăbăneşti – Vadul lui Vodă şi Coşerniţa – Vadul lui Vodă. Chiar dacă apa a început să se retragă drumurile sunt încă închise. În zona de odihnă au fost inundate 77 de staţiuni.  Taberele de odihnă de la Vadul lui Vodă  „Energeticianul”, „Luceafărul”, „Dacia” şi „Nistru”, care nu au fost sub pericolul inundaţiilor, continuă să funcţioneze în regim normal. 


 


Primarul capitalei Dorin Chirtoacă a spus în cadrul şedinţei operative de astăzi că retragerea apelor de la Vadul lui Vodă nu înseamnă că accesul în zona de odihnă va fi permis. „Urmează să fie înlăturate toate consecinţele calamităţilor naturale produse. Reluarea activităţii zonei de odihnă va avea loc după ce vor fi efectuate reparaţiile de rigoare şi dezinfectarea teritoriului”, a menţionat D. Chirtoacă. 


 


Direcţia Relaţii Publice,


Primăria mun. Chişinău