Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Noul tarif la energia termică pentru sezonul de încălzire 2008-2009 în municipiul Chişinău va fi examinat la următoarea şedinţă a Consiliului municipal<BR/>

Noul tarif la energia termică pentru sezonul de încălzire 2008-2009 în municipiul Chişinău va fi examinat la următoarea şedinţă a Consiliului municipal

   1997

Enunţul a fost făcut public de către viceprimarul Mihai Furtună în cadrul şedinţei operative de luni de la primărie. Potrivit viceprimarului,  noul tarif va avea la bază cheltuielile directe suportate de furnizorul SA „Termocom” la producerea şi transportarea agentului termic către consumatori.
Comisia specială creată din consilieri municipali în vederea calculării noului tarif a examinat minuţios raportul financiar al furnizorului  pentru anul 2006-2007 şi a stabilit că cheltiuielile directe în cazul dat se ridică doar la 456 lei pentru o gigacalorie şi nicidecum la  preţul de 533 lei, tarif anulat anterior de către Consiliul municipal Chişinău în actuala componenţă.
Totodată, a mai reiterat Mihai Furtună,  proiectul de decizie care va fi înaintat spre examinare Consiliului municipal vizavi de noul tarif, prevede şi modalitatea de compensare  pentru păturile socialmete vulnerabile ale populaţiei.
În prezent SA „Termocom” îşi adjudecă pentru sezonul de încălzire 2007-2008, care s-a încheiat, un tarif de 715 lei, iar pentru cel viitor – unul  de 912 lei  pentru o gigacalorie. Primarul general de Chişinău  Dorin Chirtoacă a cerut ca această informaţie, care va servi drept punct de pornire în vederea determinării de către consilierii municipali a noului tarif la agentul termic, să fie adusă la cunoştinţa reprezentanţilor Băncii Mondiale în Moldova, întregii opinii publice municipale  şi consultată cu societatea civilă.


 


Direcţia relaţii publice,
Primăria mun. Chişinău