Pagina oficială a Municipiului Chișinău

O carte de Grigore Vieru – pentru fiecare copil din municipiul Chişinău!

   4840

În câteva luni, Direcţia Cultură a Primăriei Municipiului Chişinău va edita o antologie de versuri ale poetului Grigore Vieru, în cadrul programului "O carte pentru fiecare copil", lansat de administraţia capitalei, acum un an. În acest scop, din bugetul municipal vor fi alocaţi 2 milioane de lei.

Conceptul viitoarei culegeri de poezii, îngrijită de scriitorul Spiridon Vangheli, a fost prezentată de prietenul de suflet al lui Gr. Vieru, luni, la şedinţa operativă a Primăriei.  „Tatăl lui Guguţă", care l-a cunoscut pe Gr. Vieru timp de peste 50 de ani, a spus că poetul a făcut revoluţie în literatura noastră pentru copii. „El este atât de simplu, de firesc, că poezia sa intră singură în suflet. El ghiceşte de ce avem noi nevoie", a menţionat Spiridon Vangheli. 

Cartea, care va ajunge în fiecare familie cu copii din municipiul Chişinău, va fi compusă din 5 capitole, cu circa 50 de poezii - versuri despre mamă, grai, patrie, dragoste şi neam.

În paginile viitoarei culegeri se vor regăsi şi circa 40 de aforisme din cele peste 1700 scrise de Grigore Vieru pe parcursul vieţii.

La rândul său, edilul capitalei i-a mulţumit maestrului Spiridon Vangheli pentru munca depusă, că „la anii lui, cu ochelarii şi cu lupa, a pregătit un asemenea concept de carte". Dorin Chirtoacă şi-a exprimat dorinţa ca şi tânăra generaţie, să fie tot atât de interesată de opera lui Grigore Vieru. „Ne dorim să oferim o antologie prin care să fortificăm „temelia" fiecăruia dintre copiii pe care îi avem astăzi în municipiul Chişinău", a mai menţionat primarul de Chişinău.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău