Orașul Profesiilor – eveniment de orientare profesională pentru copii în Parcul „La Izvor”

   932

Primăria Municipiului Chișinău informează că  sâmbătă, de ora 12:00 până la 16:00, în Parcul „La Izvor” se va desfășura un eveniment de orientare profesională, destinat minorilor de la 3 la 17 ani, ce are drept scop oferirea fiecărui copil oportunitatea de a-și realiza potențialul, iar companiilor să-și demonstreze responsabilitatea față de societate.

Printre profesiile reprezentate la eveniment se numără: constructor, salvator, pompier, chinolog, tehnician de explozibili, polițist, medic, asistent social, criminolog, coafor, agronom, medic veterinar, DJ, mecanic auto, vânzător, bancher, bucătar, actor, model, croitor etc.  

Fiecare participant va primi la intrare un pașaport de participare.

După o scurtă lecție introductivă, copiii vor primi o sarcină aplicată și vor învăța despre profesia selectată.

În pașaport, care este și o carte de evidență a locurilor de muncă, un reprezentant al profesiei va face o notă care să ateste faptul că minorul a însușit profesia respectivă.

Copiii pot participa la un număr nelimitat de profesii, selectate după propria dorință.

Părinții vor avea posibilitatea să discute cu reprezentanții companiilor și să afle mai multe informații despre partenerii proiectului.

Evenimentul este organizat de Fundația de Caritate „Ukrainian Educational Foundation” şi Fundația de Caritate „Hora Binelui”, cu susținerea Primăriei Municipiului Chișinău și a Preturii sectorului Buiucani.

La eveniment vor fi prezentate profesii din diverse structuri de Stat și din mediul de afaceri din Republica Moldova.