Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Până duminică, vor fi deszăpezite toate străzile secundare din municipiu

   2032

Începând cu ziua de astăzi, pentru îmbunătăţirea traficului pietonal în oraş, poliţia municipală va aplica amenzi şi va întocmi procese administrative persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au curăţat zăpada depusă şi gheaţa formată pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firme sau curţilor şi terenurilor deţinute.

O astfel de decizie a fost luată astăzi în cadrul unei şedinţe convocată de primarul general Dorin Chirtoacă pentru a identifica stadiul acţiunilor de deszăpezire în Chişinău şi măsurile ulterioare care se impun. La şedinţă au participat pretorii de sector, reprezentanţii Poliţiei Rutiere, ai Comisariatului general de poliţie şi responsabilii din cadrul structurilor municipale cu atribuţii în domeniu.

Edilul capitalei a dispus ca în continuare să se intervină pentru deszăpezirea străzilor secundare şi a căilor de acces către blocurile locative. În acest sens, preturile de sector şi Poliţia Rutieră au fost solicitate să transmită Direcţiilor municipale responsabile punctele problematice, astfel încât acestea să intervină cu prioritate în aceste locuri. De asemenea, serviciile abilitate au solicitat sprijinul Poliţiei Rutiere pentru identificarea proprietarilor maşinilor parcate neregulamentar de mai multă vreme pe unele străzi, care blochează accesul şi circulaţia tehnicii de deszăpezire.

Acţiunile de deszăpezire a municipiului urmează să se încheie duminică. Până atunci, trebuie să fie curăţate toate străzile, principale şi secundare şi căile de acces spre cartierele locative, dar şi să înceapă acţiunile de evacuare a zăpezii din intersecţii şi a celei de pe marginea arterelor de circulaţie.

Conform ultimelor rapoarte ale Direcţiei generale transport şi căi de comunicaţie, actualmente circulaţia mijloacelor de transport public în comun în municipiul Chişinău se desfăşoară în mod normal. La trafic sunt implicate 284 de troleibuze, 104 autobuze şi 1600 de microbuze, adaptate la condiţiile de iarnă.

 

          Direcţia Relaţii Publice a                                    10.01.2008

          Primăriei mun. Chişinău