Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pe strada Ciuflea din capitală au fost plantați mesteceni tineri

   1540

Primăria municipiului Chișinău informează că un grup de elevi ai claselor X-XI-ea de la liceele din capitală, finaliști ai turneului de jocuri intelectuale, au plantat joi mesteceni tineri pe aliniamentul stradal al str. Ciuflea, în perimetrul bd. Ștefen cel Mare și Sfânt - str. 31 August 1989, vizavi de clădirea Academiei de Științe a Republicii Moldova. Aceasta se va numi „Aleea Liceenilor".

Alături de tineri, la eveniment a participat Primarul General, Ion Ceban, Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, precum și reprezentanți ai ONG-urilor.

Edilul capitalei a mulțumit elevilor pentru inițiativa de plantare a arborilor, subliniind importanța implicării comunității la acțiunile de dezvoltare a orașului. Ion Ceban a mai ținut să precizeze că timp de un an, în capitală au fost plantați cca 70 mii de arbori.

Acțiunea se desfășoară în cadrul inițiativei municipale de amenajare a teritoriului orașului. Totodată, acesta este un cadou pentru oraș în contextul celei de-a 585-a aniversări de la prima atestare documentară a Chișinăului.

În semn de apreciere  a efortului lor, participanții au primit scrisori de mulțumire din partea municipalității, pentru aportul adus la ecologizarea orașului. Aceștia sunt reprezentanți ai liceelor „Mihai Grecu", „Titu Maiorescu", „Alexandr Pușkin", „N. Gogol", „Academician Constantin Sibirski", reprezentanți ai „Rossotrudnicestvo" în Republica Moldova - Centrul Rus de Știință și Cultură în Chișinău, Holdingul „Horus Energy", Reprezentanța Comercială a Federației Ruse în Republica Moldova, Gospodăria Țărănească „Panteleiciuc Petru Victor", Asociația de jocuri intelectuale din Republica Moldova etc.

Plantarea de mesteceni tineri pe aliniamentul străzii Ciuflea reprezintă o etapă a Turneului de jocuri intelectuale, unul din obiective fiind implicarea activă a tinerilor în viața orașului. Puieții au fost sădiți în locul altor arbori, care au avut de suferit în urma ninsorilor abundente din aprilie 2017.

Amintim că o altă Alee a Liceenilor 2021 a fost amenajată în Scuarul pentru memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, din Parcul „Valea Trandafirilor"