Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Percheziţie la Direcţia Sănătăţii

   2094

În după amiaza zilei, câteva persoane de la Procuratura municipală, îmbrăcaţi în civil, au blocat intrarea în sediul Direcţiei Sănătăţii, din strada Bucureşti, 35. Aceştia au informat că vor să percheziţioneze oficiul şefului direcţiei.


 


Angajaţilor Direcţiei, care se aflau la locul de muncă li s-a interzis, timp de câteva ore să părăsească sediul instituţiei. Totodată, celor sosiţi la Direcţia Sănătăţii, nu li s-a permis să intre în clădire. Fiind solicitată de Direcţia Relaţii Publice, secretarei directorului nu i s-a permis să comunice la telefon despre situaţia creată. 


 


Mihai Moldovanu, şeful Direcţiei Sănătăţii a spus că  reprezentanţii procuraturii n-au specificat care este motivul percheziţiei. „Nu ştiu ce caută, dar au cerut toate ordinele emise pe parcursul anilor 2007 – 2008” , a precizat şeful direcţiei sănătăţii, care nu se afla la birou, ci în teritoriu. 


 


După câteva ore de la aflarea reprezentanţilor procuraturii în sediul Direcţiei Sănătăţii, din încăpere au fost scoase dosare cu petiţii pe anii 2006-2008 şi încărcate într-un automobil cu plăcuţa de înmatriculare din spate lipsă. 


 


Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat că nu ştie despre existenţa vreunui dosar şi ce face procuratura în sediul direcţiei. „Este inexplicabil că reprezentanţii procuraturii nu au respectat procedura şi este ilegal faptul ca accesul angajaţilor şi al cetăţenilor în sediul unei subdiviziuni a Primăriei să fie blocat. Din informaţiile pe care le deţin, este vorba de un dosar penal împotriva mea, conform articolului 328, alineat 3, lit. a, b,  Cod Penal „Depăşirea atribuţiilor de serviciu". Dacă este vorba despre aşa ceva, este corect ca Procuratura să vină direct la Primărie”, a spus Dorin Chirtoacă.


 


Direcţia relaţii publice,


Primăria mun. Chişinău