Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Plombarea drumurilor din Chişinău

   2036

Serviciile Primăriei Chişinău au început astăzi plombarea gropilor de pe străzi cu asfalt. În acest sens, pe parcursul zilei de astăzi se efectuează lucrări de plombare pe următoarele adrese: Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Grigore Vieru, bd. Renaşterii, str. Tudor Vladimirescu, bd. Dacia (perimetrul Porţile Oraşului – Aeroport), bd. Gagarin şi bd. Negruzzi. 
Plombarea gropilor cu asfalt se face pentru a stopa extinderea găurilor şi lichidarea situaţiilor de avarie de pe străzile capitalei, până la demararea lucrărilor de reparaţie a drumurilor. În anul curent, arterele de circulaţie din municipiu au fost mult mai afectate ca în anii trecuţi, ca urmare a condiţiilor meteo din această iarnă. Potrivit specialiştilor, ciclurile dese de îngheţ – dezgheţ sunt foarte periculoase pentru asfalt şi deteriorează drumurile în mod accelerat. 
Primăria Chişinău a încheiat deja evaluarea stării drumurilor din oraş. Potrivit estimărilor, în acest an urmează a fi reparaţi circa 1 milion metri pătraţi de drum. În bugetul municipal pentru anul 2010 pentru reparaţia şi întreţinerea căilor de comunicaţie au fost prevăzute circa 50 milioane lei, iar pentru a îndeplini întregul volum de lucrări sunt necesare peste 200 milioane lei. 
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău