Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Poetul nepereche, Mihai Eminescu, comemorat la Chişinău

   2889

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, alături de angajaţi ai municipalităţii şi consilieri municipali, a depus astăzi flori la bustul poetului, Mihai Eminescu, de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Astfel, autorităţile locale l-au comemorat pe Luceafărul literaturii române, la 123 de ani de la trecerea în nemurire.

La bustul Poetului din Grădina Publică "Ştefan cel Mare şi Sfânt" a venit elita politică a statului, reprezentanţi ai misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, membri ai Uniunii Scriitorilor, oameni de cultură, ziarişti şi simpli admiratori ai operei eminesciene.

În discursul său, primarul general al capitalei a ţinut să remarce că poporul nostru mai are multe de învăţat din ceea ce a promovat Eminescu în opera sa. "Dacă s-ar fi pus în aplicare, de la mic la mare,  ceea ce a promovat Poetul,  cu siguranţă, azi am fi fost un neam prosper, dincolo de faptul că am fi avut demnitate. Şi având demnitate, am fi putut ajunge la prosperitate", a spus Dorin Chirtoacă.

Manifestarea s-a încheiat cu un recital de muzică şi poezie.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău