Târguri cu produse autohtone în sectoarele capitalei, în weekendul: 09 - 10 noiembrie 2024
Primăria municipiului Chișinău depune eforturi în vederea pregătirii sistemului educațional municipal pentru reluarea activității didactice, în condiții de pandemie cu COVID-19, precum și dotarea instituțiilor de învățământ din capitală cu echipamentele necesare și dezinfectanți.
Totodată, administrația publică locală este gata să se adapteze la orice scenariu de studii, propus de Ministerul Educației și Cercetării. Subiectul începerii anului școlar 2020-2021în municipiul Chișinău a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative săptămânale.
Viceprimarul de ramură, Angela Cutasevici a declarat că noul an de învățământ va fi unul neobișnuit pentru întreaga comunitate educațională, astfel că pregătirea instituțiilor de profil va fi una minuțioasă. În acest context, pe parcursul săptămânii curente, autoritățile municipale vor organiza 4 ședințe cu managerii instituțiilor de învățământ, în vederea analizării tuturor modelelor propuse de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, și selectării celor mai eficiente variante, care vor putea fi adaptate la fiecare instituție în parte. „Fiecare din modelele propuse vor fi adaptate, astfel ca procesul educațional să fie desfășurat în condiții de maximă securitate pentru elevi și profesori", a precizat viceprimarul.
De asemenea, responsabilii din cadrul Primăriei lucrează acum la protocoale comportamentale, atât pentru cadrele didactice și nondidactice, dar și pentru elevi, care vor intra în spațiile școlare, în anul de studii 2020-2021.
În context, primarul general, Ion Ceban, a menționat că municipalitatea este gata să susțină sistemul educațional, adaptat la orice scenariu de activitate, iar în acest sens, a fost creată și propusă platforma „ educatieonline.md", o alternativă de învățare pentru elevi. „La 1 septembrie vom veni cu materiale noi, în etapa a doua de completare a bibliotecii digitale, conform memorandumului semnat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Nu avem dreptul să întârziem pe acest segment. Vom evalua toate modalitățile, ca să fim cât mai aproape de fiecare copil, fizic sau la distanță, pentru că părinții trebuie să aibă loc de muncă, iar copiii - să meargă la școală", a spus edilul.
Până la finele lunii august, a.c., pe platforma „educațieonline.md" vor fi primele completări din materialul pentru etapa a II-a, care va constitui cca 2500 de lecții.