Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Pregătirea taberelor pentru odihna de vară a copiilor din municipiul Chișinău

   1221

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul vacanței mari a elevilor – 2024, în municipiul Chișinău vor activa 15 tabere cu sejur de zi, 3 tabere constante, 14 tabere sportive în afara orașului, 1 tabără ecologică; în cele 13 instituții extrașcolare vor funcționa activități extracurriculare și tabere de vară, 20 de tabere tematice în cadrul centrelor comunitare pentru copii și tineri, din cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, precum și tabere tematice în cadrul Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”.

În total, pentru această vară sunt planificate 9880 de bilete, din care 2438 vor fi oferite cu titlu gratuit.

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative de luni a serviciilor Primăriei Chișinău, de către Andrei Pavaloi, şef adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport.

Potrivit responsabilului, pentru sezonul estival 2024 au fost alocați 35, 4 milioane de lei, din ei 5,3 milioane lei sunt pentru pregătirea taberelor în vederea bunei funcționări în această perioadă.

În taberele cu sejur de zi, cu durata de 15 zile, costul biletului de odihnă este de 2550,00 lei, din care părinții vor achita doar 20%, adică 510 lei.

În taberele constante pentru un sejur de 10 zile, părinții vor achita 740 lei, prețul deplin constituind 3700 lei.

În taberele sportive -760 lei (prețul deplin fiind de 3800 lei).

1828 de bilete vor fi repartizate cu titlu gratuit, toate fiind destinate elevilor care provin din familii social-dezavantajate.

Menționăm că, pentru a beneficia de bilete cu preț redus pentru odihna la tabără, părinții urmează să se adreseze administrației instituției în care copilul își face studiile. Astfel, părinții vor achita doar 20 la sută din prețul deplin al biletului de odihnă.