Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a fost distinsă cu Ordinul de Aur al Federației Mondiale de Armwrestling pentru sprijinirea dezvoltării sportului la nivel global

   1296

Primăria municipiului Chișinău a primit Ordinul de Aur al Federației Mondiale de Armwrestling, în semn de apreciere pentru contribuția sa la dezvoltarea globală a acestui sport.

Distincția a fost acordată în cadrul Ceremoniei de Deschidere a celui de-al 45-lea Campionat Mondial de Armwrestling și al celui de-al 26-lea Campionat Mondial de Para-Armwrestling.

În calitate de partener al acestui eveniment internațional de amploare, Primăria Municipiului Chișinău a cofinanțat competiția în proporție de 50%, prin Programul Municipal de Cofinanțare a Proiectelor pentru Sport și Alte Activități Sportive.

Viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, prezent la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Armwrestling și Para-Armwrestling, a reiterat sprijinul Primăriei Chișinău pentru acest eveniment important.

Evenimentul sportiv se desfășoară la Chișinău, în perioada 15-25 august 2024. Campionatul reunește peste 1500 de concurenți, inclusiv oficiali și susținători, din circa 60 de țări, oferind o platformă de competiție pentru cei mai talentați sportivi din domeniul armwrestlingului și para-armwrestlingului.

Toate finalele și semifinalele pentru seniori sunt transmise în direct la TV și sunt disponibile pentru toți partenerii media ai membrilor WAF.

Campionatele complete (preliminarii, semifinale și finale) sunt transmise în direct pe platforma Olympic Channel și pe canalul de YouTube al WAF.

Campionatul Mondial de Armwrestling și Para-Armwrestling din 2024 este găzduit de Federația Națională Sportivă de Armwrestling din Moldova (FNSARM), în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău.

E de menționat că, pentru activitățile și evenimentele sportive din Chișinău din ultimii 5 ani, municipalitatea a alocat următoarele bugete:

 • Anul 2019: 6.676.500 lei

 • Anul 2020: 5.106.600 lei

 • Anul 2021: 5.106.600 lei

 • Anul 2022: 9.706.500 lei

 • Anul 2023: 20.047.000 lei

Aceste investiții reflectă angajamentul constant al Primăriei Chișinău pentru sprijinirea activităților sportive la nivel local și internațional.