Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria a luat măsuri suplimentare de diminuare a crizei termo-energetice

   2380

  La 9 ianuarie curent, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău s-a întrunit într-o şedinţă, în legătură cu sistarea livrării gazelor către Republica Moldova şi posibilele consecinţe ale acestui fapt. Verificând situaţia în domeniul termo-energetic, Comisia pentru Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău a constatat faptul că în cazul epuizării gazului, sursele principale de energie termică rămân a fi păcura şi energia electrică. De asemenea, a fost constatat faptul că nu există pericol de deconectare a energiei electrice şi a apei potabile în municipiu.


Comisia a decis să nu întrerupă activitatea instituţiilor şi a aprobat o serie de măsuri pentru diminuarea efectelor aprovizionării deficitare a municipiului cu agent termic (conform deciziei din anexă).


În acelaşi timp, Comisia pentru Situaţii Excepţionale şi Primăria municipiului Chişinău se adresează populaţiei solicitând, în special, următoarele: 


1.     Aplicarea măsurilor necesare pentru conservarea energiei termice;


2.     Menţinerea regimului de economisire a consumului de gaz, de combustibili alternativi şi a energiei electrice;


3.     Respectarea strictă a regulilor de protecţie împotriva incendiilor în procesul de utilizare a instalaţiilor electrice pentru încălzire, verificarea şi monitorizarea  permanentă  a stării reţelelor, firelor şi prizelor electrice etc.;


4.     Aplicarea complexului de măsuri pentru prevenirea cazurilor de hipotermie;


5.     Adresarea în caz de necesitate şi urgenţă către serviciile municipale prin intermediul dispeceratelor specializate la tel: 901, 902, 903, precum şi a dispeceratului central:  22-22-67, 21-27-98.


 


Direcţia Relaţii Publice,                                  


Primăria mun. Chişinău