Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Capitalei promovează utilizarea bicicletelor în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității

   159

Primăria Municipiului Chișinău informează că, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, acțiune organizată anual de Comisia Europeană, în perioada 16-22 septembrie, managerii unor subdiviziuni municipale au primit biciclete.

Astfel, marți, 17 septembrie 2024, viceprimarul capitalei, Ilie Ceban a oferit un lot de biciclete managerilor unor direcții municipale și pretorilor de sector.

Scopul acestei inițiative este de a promova transportul durabil și de a încuraja cetățenii să adopte mijloace alternative de deplasare, precum mersul pe jos, bicicleta sau vehiculele electrice, pentru a contribui la îmbunătățirea calității vieții în oraș

„În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, ne propunem să promovăm transportul alternativ în Chișinău, încurajând utilizarea bicicletelor ca o soluție ecologică. Pe viitor ne propunem să dezvoltăm mai mult infrastructura pentru biciclete și să încurajăm angajații Primăriei să le folosească. Vrem să vedem cât mai multe biciclete în fața Primăriei și în întreg orașul.” a menționat viceprimarul capitalei. 

Este de menționat că, pe strada 31 August 1989, a fost amenajată cea mai lungă pistă pentru bicicliști din oraș, cunoscută sub numele de „Coridor Verde”. Iar municipalitatea va continua să dezvolte infrastructura necesară pentru a îmbunătăți mobilitatea urbană.