Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău continuă să susțină asociațiile etnoculturale locale

   341

Primăria Municipiului Chișinău își reconfirmă angajamentul față de asociațiile obștești etnoculturale cu statut local, continuând să sprijine colaborarea și activitățile culturale specifice fiecărei comunități.

În cadrul unei ședințe desfășurate astăzi, 4 septembrie 2024, în incinta Primăriei, comisia municipală pentru consolidarea relațiilor de conlucrare cu asociațiile de profil, condusă de viceprimarul Angela Cutasevici, a audiat raportul de activitate pentru anul 2023 și primul semestru al anului 2024.

Totodată, au fost discutate și aprobate Planul de acțiuni culturale al asociațiilor pentru perioada următoare și alocarea resurselor financiare necesare pentru susținerea acestora.

Menționăm că, printre acțiunile de amploare susținute de municipalitate se numără și Festivalul Etniilor, un eveniment devenit tradiție în capitala Republicii Moldova, aflat la a XXIII-a ediție.

Festivalul va avea loc în a treia duminică a lunii septembrie și va reuni comunitățile etnice din Chișinău într-un program cultural divers, menit să celebreze diversitatea multietnică a capitalei.