Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei rute suplimentare de autobuz din capitală spre or. Sângera

   1238

Primăria Municipiului Chișinău examinează posibilitatea deschiderii unei noi rute de transport public pentru locuitorii orașului Sângera, care va face legătura dintre sectorul Centru al capitalei și localitatea suburbană, prin strada Șoseaua Muncești.

Astăzi, specialiștii Parcului Urban de Autobuze (PUA), împreună cu viceprimarul Ilie Ceban și reprezentanții administrației locale din Sângera, au examinat pe teren noul traseu pe care va circula noua rută de autobuz.

Itinerarul noii rute urmează să traverseze străzile: Viilor, Orheiului, Aerogării și Primăverii din Sângera, unde în prezent nu circulă transport public și de care vor beneficia circa 4500 persoane.                                                                                          

E de menționat că spre or. Sângera, satele Revaca și Dobrogea circulă rutele municipale de autobuz nr. 18, nr. 18 A, nr. 33 și nr. 44.  După lansare noua rută va circula și spre Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din or. Sângera.

De asemenea, la solicitarea locuitorilor, Primăria Municipiului Chișinău a lansat recent alte 6 rute noi de autobuz pentru suburbiile Durleşti, Codru, Bubuieci, Trușeni prin satul Dumbrava.

Totodată, a fost extins itinerarul rutei municipale de autobuz nr. 24 în satul Colonița, iar pe ruta nr. 46 a fost majorată capacitatea de transportare a pasagerilor prin suplimentarea unui autobuz articulat.